Helga Zonder Afval stopt

  Geplaatst op   door   5 reacties

Deze site gaat uit de lucht. Op 6 december is het zover. De laatste maanden publiceerde ik al bijna niks meer. Ik ben te druk; andere werkzaamheden vragen mijn aandacht. Het is niet anders.

Het waren drie mooie jaren. Jaren waarin ik het aantal bezoekers op deze site zag groeien en waarin ik via verschillende media aandacht kon vragen voor het probleem van de plastic soep. Ik heb het met veel toewijding en plezier gedaan.

Toen ik met deze site begon, had bijna niemand het nog over de plastic soep. Vaak wisten mensen niet eens wat het was. In drie jaar tijd heb ik dat langzaam zien veranderen. De plasticvervuiling van onze planeet staat inmiddels een heel stuk hoger op de agenda. Ik voel me al een tijdje niet meer zo’n roepende in de woestijn als eerst.

En ook al trek ik de stekker uit deze site, zelf blijf ik natuurlijk wel verpakkingsarm boodschappen doen. Voor zover mijn volle agenda dat toestaat tenminste, want soms moet er gewoon snel-snel wat in huis worden gehaald en dan lukt het niet altijd. Maar goed, wat ik vaak tegen anderen heb gezegd, geldt ook voor mijzelf.

Alle beetjes helpen. Elke plastic verpakking die je laat liggen, scheelt er eentje. Kijk niet naar wat je niet kunt doen, maar kijk naar wat je wél kunt doen.

Op de foto zien jullie me trouwens tijdens een gastles voor de Plastic Soup Foundation. Die gastlessen blijf ik wel gewoon geven.

Het ga jullie goed.

Categorieën: BlogTags:

Helga Warmels

Auteur: Helga Warmels

In oktober 2014 ging schrijver en journalist Helga Warmels zero waste. Sindsdien probeert ze de hoeveelheid afval binnen haar huishouden stukje bij beetje terug te dringen. Op deze website schrijft zij over haar ervaringen, publiceert ze interviews en recepten en daagt ze iedereen uit óók zero waste te gaan.

5 reacties

 1. Yolanda says:

  Wat jammer dat je ermee stopt Helga; lees graag over de ervaringen van mijn woonplaatsgenote t.a.v. afvalvrij leven. Je hebt mij geïnspireerd (met je lijst van winkels in Woerden) om echt de stap te zetten naar zoveel mogelijk afvalvrij boodschappen te doen en van daaruit kwamen er allerlei andere meer duurzamere stappen die we als gezin gemaakt hebben (we leven nu bv als vegans en we hebben zonnepanelen).
  Dank voor je goede werk en de toewijding en energie die je daaraan besteedde. Het ga je goed!!

 2. jaap den ouden says:

  Helga, je bent echt een voorbeeld geweest om kritisch naar eigen afvalgebruik te kijken én hoe je op een leuke manier activistisch kunt zijn. Top!

 3. Barbera says:

  Helga ik denk dat jouw inzet velen bewuster heeft gemaakt van het afval probleem. Bedankt voor de tips en veel succes met je andere bezigheden. “Uit de lucht” betekent waarschijnlijk dat niemand het meer na kan lezen? Da’s best jammer. Maar je bent zeker gehoord en gelezen. 👍
  Liefs Barry

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *