Soepstengels

Helga WarmelsDoor Helga Warmels    ,   

augustus 27, 2015

5.0 5

Soepstengels kun je heel makkelijk zelf maken. Gebruik kruiden die jij lekker vindt - of die je over hebt.

  • Voorbereiding: 1 hr 15 mins
  • Kooktijd: 15 mins
  • 1 hr 15 mins

    15 mins

    1 hr 30 mins

  • Hoeveelheid: 12 soepstengels

Wat heb je nodig?

125 gram bloem

half zakje droge gist

snufje zout

1,5 eetlepel olijfolie

teentje knoflook

snufje karwijpoeder

snufje peper

verse kruiden naar keuze

60 milliliter lauw water

Hoe maak je het?

Voeg alle ingrediƫnten samen en kneed er een soepel deeg van.

Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit (maar niet te dun) en snijd er reepjes van.

Draai de reepjes een beetje en leg ze op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat.

Bak ze in 15 tot 20 minuten een beetje bruin.

00:00

5 Reviews

Thirza

augustus 22, 2016

Het deeg staat te rijzen! Ben erg benieuwd hoe het wordt. Mn dochter krijgt er morgen een mee naar school (eerste week naar school)

Helga Warmels

Helga Warmels

oktober 10, 2015

In een zakje zit 7 gram gist, Conny.
Waar koop jij die grote verpakking? Met een grote verpakking heb je uiteindelijk minder afval dan met allemaal kleine verpakkingen.

Conny

oktober 10, 2015

Hoeveel gram zit er in een zakje gist? Ik koop altijd een grote verpakking gist (Bruggeman, 500 gram).

Helga Warmels

Helga Warmels

augustus 27, 2015

Bloem kan ik zonder verpakking kopen, Edo, vandaar dat ik dan kies voor gewoon bloem.

Edo de Roo

augustus 27, 2015

Ik zal het eens proberen met de Sourbry broodmix, mogelijk zijn ze dan nog beter dan met pannekoekenmeel/bloem.
Het is eigenlijk een broodrecept, maar je bakt het korter (en dit heeft wat meer gist).

Oeps, niet alle vulden zijn ingevuld. En, niet vergeten sterren te geven natuurlijk!