Zongedroogde tomaten

Helga WarmelsDoor Helga Warmels  

augustus 26, 2015

0.0 0

Heb je tomaten over? Maak er zongedroogde tomaten van ... in de oven!

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Kooktijd: 2 hrs 30 mins
  • 10 mins

    2 hrs 30 mins

    2 hrs 40 mins

  • Hoeveelheid: Een potje

Wat heb je nodig?

Tomaten

Tijm

Olijfolie

Zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Heb je kleine tomaatjes? Snijd ze doormidden. Heb je grote tomaten? Snijd ze in kleine stukjes.

Leg ze op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat.

Sprenkel er olijfolie over.

Bestrooi de tomaten met tijm en zout.

Zet de bakplaat 2,5 uur in de oven. Eventueel kun je de baktijd met een halfuur verlengen.

Doe de zongedroogde tomaten in een kraakheldere pot en giet er zo veel olijfolie bij dat ze net onder 'water' staan.

Eventueel kun je nog wat takjes tijm en een teentje knoflook bij de tomaten in de pot doen.

Niet om lang te bewaren, maar om binnen (ruim) een week op te eten.

00:00

0 Reviews

Oeps, niet alle vulden zijn ingevuld. En, niet vergeten sterren te geven natuurlijk!